Overheidsopdrachten

Deze rubriek bevat informatie over de verschillende aspecten van overheidsopdrachten specifiek voor lokale besturen, beginnende met een overzicht van de regelgeving tot en met specifieke informatie voor gesubsidieerde werken aan eredienstgebouwen.

Op 30 juni 2017 trad de huidige regelgeving overheidsopdrachten voor klassieke sectoren in werking. Dit betekent dat voor alle overheidsopdrachten die vanaf die datum worden bekendgemaakt of waarvoor je deelnemers uitnodigt om zich kandidaat te stellen of een offerte in te dienen, je de bepalingen van de nieuwe regelgeving moet toepassen. Opdrachten die eerder bekendgemaakt werden of waarvoor je de uitnodiging tot indiening offerte of kandidaturen vóór 30 juni 2017 hebt verstuurd, blijven onderworpen aan de vorige regelgeving.

Nieuws & Artikels

Meer lezen

WELKOM KMO: gratis event over overheidsopdrachten voor KMO's

Op woensdag 21 september organiseert de Vlaamse overheid samen met UNIZO, VCB, de Bouwunie en Agoria de WELKOM KMO beurs in het Herman Teirlinckgebouw te Brussel. Dit gratis event over overheidsopdrachten brengt KMO's in contact met de aanbestedende overheid en zorgt via verschillende inhoudelijke sessies voor een betere ondersteuning.

Publicatiedatum
maandag 5 september 2022
Meer lezen
Meer lezen

Nieuwe drempelbedragen voor overheidsopdrachten

Vanaf 1 januari 2022 verhogen de drempelbedragen voor werken, leveringen en diensten. Lees meer.

Publicatiedatum
dinsdag 18 januari 2022
Meer lezen
Meer lezen

Stimuleer lokale ondernemers om deel te nemen aan overheidsopdrachten

Net zoals de bestrijding van de coronacrisis lokaal begon, begint ook onze relance op dat niveau. Het succes van deze relance zal dan ook liggen in de coalitie die lokale besturen en lokale ondernemers sluiten. En als Vlaamse overheid willen wij die samenwerking een duwtje in de rug geven.

Bekijk onze tips en praktijkvoorbeelden

Publicatiedatum
vrijdag 25 juni 2021
Meer lezen

Recente FAQ's