Subsidiëring LEKP goedgekeurd door Vlaamse Regering

Publicatiedatum
vrijdag 8 juli 2022

Op vrijdag 8 juli 2022 keurde de Vlaamse Regering de subsidiëring onder het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP) goed. Naast dit eerste pact gelanceerd in 2021, is ook het LEKP 2.0 goedgekeurd. Dit bevat zes vernieuwde doelstellingen om de transitie verder te versnellen.

Respectievelijk valt onder de pacten een subsidiebedrag van 24.870.000 euro en 8.750.000 euro voor het jaar 2022. Alle informatie over de subsidiëring, zoals instructies over het indienen en het opvolgen van het pact en een eerste inschatting van jouw subsidiebedrag, kan je op onze website terugvinden. Ook om in te dienen onder het LEKP 2.0 heeft het Netwerk Klimaat van VVSG een sjabloon voor de gemeenteraadsbeslissing uitgewerkt.

Om al deze doelstellingen op te volgen is een eerste versie van het Pactportaal gelanceerd. Deze staat nog in zijn kinderschoenen, met momenteel slechts acht doelstellingen weergegeven. Ga er naartoe, kijk waar je extra data kan invoeren en geef feedback waar het beter kan! Dit najaar wordt op basis van de input een tweede versie gelanceerd. 

Met vragen en suggesties kan je steeds terecht bij LEKP-ABB@vlaanderen.be en netwerkklimaat@vvsg.be.