SDGR informatieverplichting: infosessie LPDC-module in het Loket voor Lokale Besturen

Publicatiedatum
vrijdag 16 september 2022

Lokale besturen moeten tegen 12/12/2022 voor een aantal producten en diensten voldoen aan de informatieverplichting van de Single Digital Gateway verordening (SDGR) en informatie aanleveren voor het YourEurope-portaal. Die informatie kan je als lokaal bestuur indienen via de nieuwe module "Lokale Producten- en Dienstencatalogus" (LPDC) in het Loket voor Lokale Besturen.

Ben jij een van de personen die voor jouw bestuur informatie zal indienen via het Loket voor Lokale Besturen? Schrijf je dan in voor een opleiding over de LPDC-module.

Praktische informatie

Tijdens de opleiding ga je aan de hand van oefeningen actief aan de slag in de LPDC-module. Vraag vooraf toegang tot de LPDC-module aan je lokale beheerder. Die moet jou het gebruikersrecht voor het Loket voor Lokale Besturen geven met de context “Lokale Producten- en Dienstencatalogus”.

Weet je niet wie je lokale beheerder is?

  1. Meld je aan bij “Mijn Profiel” van het gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid.
  2. Klik op de knop “Mijn Lokale Beheerder”.
  3. Je vindt een lijst met e-mailadressen en/of telefoonnummers van de mensen die voor jouw lokaal bestuur de nodige toegangsrechten kunnen geven.

Let op: wij kunnen jou vooraf of tijdens de opleiding geen toegang geven.

Tip: Om de opleiding goed te kunnen meevolgen, is het handig dat je over 2 computerschermen beschikt. Zo kan je de opleiding online via Teams volgen en tegelijkertijd de oefeningen maken. 

Heb je de introductie over de Single Digital Gateway nog niet gevolgd? Herbekijk de opname van de infosessie of raadpleeg de presentatie.