Schrijf jouw lokaal bestuur in voor het nieuwe traject ethisch hacken

Publicatiedatum
vrijdag 15 juli 2022

In het kader van het project Cyberveilige Gemeenten biedt de VVSG, in samenwerking met het Agentschap Binnenlands Bestuur, steden en gemeenten de mogelijkheid om de ICT-omgeving gratis te laten doorlichten door ethische hackers van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest).

Tijdens het traject zullen de studenten van de opleiding Cyber Security Professional gedurende enkele dagen de ICT-omgeving doorlichten om kwetsbaarheden te detecteren. Alle deelnemers van het traject krijgen na afloop een rapport overhandigd, met daarin de gebundelde bevindingen en aanbevelingen van de studenten. Dit op een behapbare manier zodat lokale besturen er zelf mee aan de slag kunnen.

In het najaar van 2022 wordt er opnieuw een traject Ethisch Hacken opgestart. Lokale besturen die interesse hebben in deelname aan het traject, kunnen zich inschrijven via het inschrijvingsformulier. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Meer informatie over het project Cyberveilige Gemeenten en het traject ethisch hacken vind je op de projectpagina van de VVSG.