Print

OSLO-inspiratienamiddag op 5 februari in VAC Gent

Publicatiedatum
vrijdag 31 januari 2020

Ben jij benieuwd hoe innovatie en technologie de informatie-uitwisseling tussen overheid en burgers kunnen transformeren? Schrijf je in voor de OLSO-inspiratienamiddag van Informatie Vlaanderen op 5 februari in het VAC Gent. 

Professor Lieven De Marez (imec-mict-UGent), de bezieler van de jaarlijkse Digimeter, zal de namiddag openen met een toelichting over adoptie en gebruik van ICT in verschillende markten. Daarna zullen een aantal sprekers uit het netwerk vertellen hoe zij, elk binnen hun eigen domein, met nieuwe technologieën aan de slag gaan.

Veronique Volders, Solution Manager van het ABB-digiteam, zal uitleggen hoe de LBLOD-methode lokale informatie over o.a. mobiliteit beter beschikbaar kan maken. 

Over OSLO

Open Standaarden voor Linkende Organisaties, kortweg OSLO, is een netwerk van belanghebbenden binnen de overheid. Elk op hun eigen manier zijn ze betrokken bij de realisatie van open semantische standaarden die de vlotte uitwisseling van data eenvoudiger maken. Het initiatief streeft naar meer samenhang, een betere begrijpbaarheid en vindbaarheid van informatie en dienstverlening.