Audit Vlaanderen organiseert workshops monitoring

In 2014 ging Audit Vlaanderen van start met het uitvoeren van audits bij de lokale besturen. Samen met de gouverneurs en het Agentschap Binnenlands Bestuur stelden ze in elke provincie de  globale rapporten van deze bevraging voor. Deze studienamiddagen vonden plaats in maart en april 2016 en lokten in totaal meer dan 700 deelnemers.

De toelichting van de rapporten ging gepaard met praktijkgetuigenissen over:

  • de aanpak van een zelfevaluatie.
  • de aanpak van gemeentelijke belastingen en retributies.
  • het fraudegeval bij het OCMW van Wervik.

De presentaties van deze studienamiddagen vindt u terug op de website van Audit Vlaanderen.

In het globaal rapport over de eerste reeks organisatie-audits staat dat monitoring voor veel lokale besturen niet evident is. Daarom organiseert Audit Vlaanderen samen met de provinciale bestuursscholen workshops monitoring. Tijdens deze workshops gaan ze op zoek naar kapstokken die de uitbouw van een monitoringsysteem in uw bestuur mogelijk maken. Dit gebeurt aan de hand van een praktijkcase. Een auditor verduidelijkt de verwachtingen van Audit Vlaanderen. Uiteindelijk zal elke deelnemer naar huis gaan met concrete elementen om lokaal een monitoringssysteem uit te werken.

De workshops vinden plaats in:

Noteer ook al dit in de agenda. In het najaar 2016 organiseren we in elke provincie workshops voor de optimalisatie van de gemeentelijke belastingen en retributies.