Mandatarissen

Aan de lokale en provinciale mandatarissen worden steeds hogere eisen gesteld inzake professionaliteit, beschikbaarheid en inzet ten behoeve van de bevolking. Dat maatschappelijk engagement verdient een terechte waardering in de vorm van een aangepast statuut. Het statuut wordt niet alleen op Vlaams niveau geregeld, maar is ook een federale aangelegenheid door de verbanden met fiscaliteit, sociale zekerheid en arbeidswetgeving.

Nieuws & artikels

Meer lezen

Cumulatie mogelijk voor presentiegelden leden BCSD en werkloosheidsvergoedingen

Door een aanpassing van het koninklijk besluit (KB) van 25 november 1991 over de werkloosheidsreglementering is het met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2019 mogelijk gemaakt voor de leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD) om de inkomsten uit dit mandaat te cumuleren met een werkloosheidsvergoeding.

Publicatiedatum
dinsdag 1 oktober 2019
Meer lezen
Meer lezen

Nieuwe FAQ's over regelingen voor lokale mandatarissen

Sinds 1 januari 2019 zijn er nieuwe regelingen voor lokale mandatarissen. Het gaat over het recht op een uittredingsvergoeding voor gewezen uitvoerende mandatarissen en de mogelijkheid tot compensatie van persoonlijke- en pensioenbijdragen van niet-beschermde mandatarissen.

Publicatiedatum
vrijdag 25 januari 2019
Meer lezen
Meer lezen

Mandatendatabank

De vernieuwde mandatendatabank is zo opgebouwd dat deze ingevuld en up-to-date wordt gehouden door de nodige informatie te halen uit de gelinkte besluiten die gepubliceerd worden via Gelinkt Notuleren. Daarnaast kunnen beheerders van besturen sinds september 2018 ook manueel mandaten toevoegen of aanpassen in het Loket Lokaal Bestuur.

Publicatiedatum
dinsdag 18 december 2018
Meer lezen

Recente FAQ's