Print

Optie 2: Gelinkt Notuleren

Snel naar de toepassing gelinkt-notuleren.vlaanderen.be

Om optimaal gebruik te maken van de applicatie, gebruikt u best Chrome of Firefox

 

Waarvoor dient Gelinkt Notuleren?

Gelinkt Notuleren is een webtoepassing waarmee lokale besturen de agenda, de notulen en de besluiten eenvoudig kunnen opmaken en (openbaar) publiceren.
Technisch zijn die meteen conform de opgelegde standaard en dus gelinkt.

 

Gelinkt Notuleren om de reguliere vergaderingen te ondersteunen

Na de drukte van de installatievergadering zijn we aan de slag gegaan om Gelinkt Notuleren op punt te stellen voor de reguliere vergaderingen. Dit doen we in samenwerking met een aantal pilootbesturen. Meld je bestuur zeker nog aan via GelinktNotuleren@vlaanderen.be als je ook graag deel wil uitmaken van de pilootgroep.

Vanaf 29 maart 2019 om 14h kan iedereen Gelinkt Notuleren ook gebruiken om de publicaties van de 7 belangrijkste reguliere vergaderingen bij Gemeente en OCMW te ondersteunen. (Gemeenteraad, College van burgemeester en schepenen, Burgemeester, Raad voor maatschappelijk welzijn, Vast bureau, Bijzonder comité voor de sociale dienst en Voorzitter bijzonder comité voor de sociale dienst)

In de tussentijd kan je de agenda, besluitenlijst en notulen op de website van het bestuur publiceren en deze vervolgens via het Loket Lokaal Bestuur melden

Uiteraard kan je ook een bestaand softwarepakket gebruiken dat is aangepast aan de nieuwe manier van publiceren en melden.

 

Gelinkt Notuleren voor de installatievergadering

Op 3 december 2018 lanceerde ABB Gelinkt Notuleren voor de installatievergadering. Deze gratis webtoepassing ondersteunde lokale besturen bij het nakomen van de publicatieplicht die geldt vanaf 1 januari 2019. 

Tijdens de installatievergaderingen maakten de meeste gemeenten kennis met de nieuwe toepassing. Ondertussen bracht het agentschap voortdurend verbeteringen aan op basis van de feedback die we van de besturen ontvingen. We zijn nu bezig om naast de benoemingsbesluiten ook sjablonen voor andere besluiten te maken die kunnen ingezonden worden via het juiste formaat.

Meer info en cijfermateriaal 

 

Communicaties

3/12/2018: Webtoepassing Gelinkt Notuleren is klaar voor de installatievergadering

14/12/2018: Installatievergadering nieuwe stijl, politieraad, raad voor maatschappelijk welzijn & printen beschikbaar

2/1/2019: Gelinkt Notuleren - Update

 

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte worden gehouden over Gelinkt Notuleren? Laat hieronder je gegevens achter om op de hoogte te blijven.

Geen SPAM, beloofd!