Lokale Besluiten als Gelinkte Open Data

Lokale Besluiten als geLinkte Open Data (LBLOD) is een programma. Het omvat alle ABB-projecten over gelinkte data (linked data) en lokale besluitvoering. 

Linked data is een digitale methode om informatie te structureren en te publiceren, zodat mensen en (zoek)machines het kunnen raadplegen op internet.

Nieuws & Artikels

Meer lezen

LBLOD op ENDORSE follow-up event - 30 september 2021

Veronique Volders van het Agentschap Binnenlands Bestuur en Raf Buyle van het Agentschap Informatie Vlaanderen presenteerden het validatieprogramma 'Semantics@YourFingerTips op het follow-up event van the European Data Conference on Reference Data and Semantics (ENDORSE)

Publicatiedatum
vrijdag 1 oktober 2021
Meer lezen
Meer lezen

Is jouw bestuur klaar om gelinkt te publiceren?

Lokale besturen moeten vanaf 30 juni 2021 bepaalde agenda’s, besluiten, besluitenlijsten en notulen gelinkt publiceren via hun eigen notuleringsoftware of via ‘Gelinkt Notuleren’.

Het programma ‘Lokale Besluiten als Gelinkte Open Data’ (LBLOD) van ABB helpt lokale besturen de omslag te maken naar een gelinkte bekendmakingsmethode.  

Publicatiedatum
vrijdag 7 mei 2021
Meer lezen
Meer lezen

LBLOD wint gouden prijs Technologie op Publica Awards

Het programma ‘Lokale Besluiten als GeLinkte Open Data’ (LBLOD) heeft op 11 december 2020 de gouden prijs gewonnen in de categorie ‘Technologie’ van de Publica Awards.

De Publica Awards belonen de beste publieke projecten en zetten op die manier publieke actoren en hun partners in de kijker.

Publicatiedatum
woensdag 16 december 2020
Meer lezen