Print

Lokale Besluiten als Gelinkte Open Data

Lokale Besluiten als geLinkte Open Data (LBLOD) is een programma. Het omvat alle ABB-projecten over gelinkte data (linked data) en lokale besluitvoering. 

Linked data is een digitale methode om informatie te structureren en te publiceren, zodat mensen en (zoek)machines het kunnen raadplegen op internet

Nieuws & Artikels

Meer lezen

Oproep aan lokale besturen: neem deel aan de publieke review van semantische datamodellen

We zijn zover! De eerste semantische datamodellen rollen van onze ontwerptafel en zijn klaar voor publieke review! Lees snel verder!

Publicatiedatum
vrijdag 27 september 2019
Meer lezen
Meer lezen

Oproep deelnemers workshops rond subsidies

Vanaf vrijdag 1 maart organiseert ABB samen het agentschap Informatie Vlaanderen een reeks workshops over semantiek rond het thema subsidies. Met de workshops willen we de informatie in subsidiereglementen en subsidietoekenningen op een gestructureerde manier neerschrijven. Om ze daarna vlot ter beschikking te stellen voor hergebruik binnen en buiten de overheid. Dit kadert binnen het project ‘Lokale Besluiten als geLinkte (Open) Data (LBLOD)’.

Wie zoeken we? Medewerkers van lokale besturen die:

  • vertrouwd zijn met het opstellen van subsidiereglementen,
  • in de praktijk bezig zijn met het beoordelen van subsidiedossiers,
  • rapporteren over toegekende subsidies,
  • juridische ondersteuning bieden bij het opstellen van subsidies.

De kick-off vindt plaats op 1 maart van 10 tot 13 uur in het VAC Gent. De workshops zelf vinden plaats op 20 maart (Gent), 30 april (Brussel en Gent),17 mei (Brussel) en 6 juni (Gent).

Publicatiedatum
dinsdag 12 februari 2019
Meer lezen
Meer lezen

Gelinkt Notuleren: waar staan we na de installatievergaderingen?

Op 3 december lanceerde ABB Gelinkt Notuleren. Deze gratis webtoepassing ondersteunt lokale besturen bij het nakomen van de publicatieplicht die geldt vanaf 1 januari 2019. Tijdens de installatievergaderingen maakten de meeste gemeenten kennis met de nieuwe applicatie. Ondertussen brachten we voortdurend verbeteringen aan op basis van de feedback die we van de besturen ontvingen. We gaan nu aan de slag om naast de benoemingsbesluiten ook sjablonen voor andere besluiten te maken die kunnen ingezonden worden via het juiste formaat.

Publicatiedatum
woensdag 23 januari 2019
Meer lezen