Print

Lokale Besluiten als Gelinkte Open Data

Lokale Besluiten als geLinkte Open Data (LBLOD) is een programma. Het omvat alle ABB-projecten over gelinkte data (linked data) en lokale besluitvoering. 

Linked data is een digitale methode om informatie te structureren en te publiceren, zodat mensen en (zoek)machines het kunnen raadplegen op internet.

Nieuws & Artikels

Meer lezen

LBLOD wint gouden prijs Technologie op Publica Awards

Het programma ‘Lokale Besluiten als GeLinkte Open Data’ (LBLOD) heeft op 11 december 2020 de gouden prijs gewonnen in de categorie ‘Technologie’ van de Publica Awards.

De Publica Awards belonen de beste publieke projecten en zetten op die manier publieke actoren en hun partners in de kijker.

Publicatiedatum
woensdag 16 december 2020
Meer lezen
Meer lezen

LBLOD op Government After Shock - 17 november 2020

Veronique Volders van het Agentschap Binnenlands Bestuur en Raf Buyle van het Agentschap Informatie Vlaanderen presenteerden Lokale Besluiten als GeLinkte Open Data op 17 november 2020 op het evenement Government After Shock. 

Publicatiedatum
woensdag 18 november 2020
Meer lezen
Meer lezen

LBLOD op Open Belgium – 06 maart in Hasselt

Een netwerk van overheden, bedrijven en onderzoekers is onmisbaar voor het LBLOD-ecosysteem. We zijn dan ook heel enthousiast over onze deelname aan de Open Belgium Conferentie op 6 maart 2020 in Hasselt!

Publicatiedatum
dinsdag 18 februari 2020
Meer lezen