Naar een digitale dialoog met de Vlaamse overheid

Vanaf 1 februari 2023 verloopt alle (verplichte) communicatie tussen het bestuur van de eredienst en de overheid via een digitaal platform. We stappen dus af van de papieren briefwisseling.


VIDEOREEKS: Ontdek het Loket


Wat doe je in het 'Loket voor Lokale Besturen'?

Met het Loket lanceren we een online platform waarop niet-Religiopointgebruikers informatie kunnen uitwisselen met gemeenten, provincies en de Vlaamse overheid. In de eerste fase (tot midden 2023) voorzien we 4 functionaliteiten:

  • Het uitwisselen van briefwisseling, zodat we afscheid nemen van de aangetekende zendingen. Het Loket is één platform voor alle verplichte communicatie met het gemeentebestuur, de provincie én de Vlaamse overheid.
  • Het opladen van verslagen of andere documenten.
  • Het wijzigen of aanvullen van de eredienstbedienaar(s).
  • Het wijzigen of aanvullen van de leden van jouw bestuur van de eredienst

Zelfregistratie

Vraag toegang tot het Loket voor Lokale Besturen door jezelf te registreren via onderstaande groene knop. Het representatief orgaan ontvangt vervolgens jouw aanvraag en voorziet na beoordeling de toegang tot het Loket. Deze zelfregistratie geldt niet voor de religiopointgebruikers. Bij vragen kan je steeds de handleiding raadplegen.

Ondersteuningsmomenten

Het Agentschap Binnenlands Bestuur organiseert fysieke en online ondersteuningsmomenten om de besturen van de eredienst op weg te helpen in het Loket voor Lokale Besturen.

Veelgestelde vragen